Forum Sojuszu Ataman z Królestwa Shinsoo
Administrator
Treść skopiowana z forum metin2
Często ludzie się pytają (zwłaszcza Nowi) jak to jest z Zamkiem/Siedzibą gildii. Jako że poodwiedzałem zagraniczne fora o Metin2, podpytałem co nieco GMów, podsłuchałem Elitę itp postanowiłem temat zamku nieco przybliżyć.
Aby gildia mogła postawić swoją pierwszą cudowną siedzibę, jest potrzebnych do spełnienia kilka warunków:
1. Level gildii: Co najmniej 10 poziom
2. Pieniądze: 50 000 000 yang
3. Materiały "budowlane" (kamień, kamień fundacyjny, dykty (deski), skóry itp)
Po skolekcjonowaniu tych składników powstanie nam coś na wzór tego:
Być może nie imponuje wspaniałością ani prestiżem, jednak posiada szereg zalet:
1. Na terenie siedziby gildii nikt nam nic nie może zrobić, zaś my możemy atakować każdego.
2. Pojawia się NPC "Alchemist", czyli alchemik - po przyniesieniu składników wytwarza miksturki (Niebieskie, Czerwone, Fioletowe i Zielone) Zapas Fioletów/Zieleńców daje niezły dopalacz na wojnie!
3. Można dobudować Piec Gildii - pozwala przetapiać rudy na gotowe surowce (np. rude ebonitu na czysty ebonit) potrzebne przy rozbudowie siedziby. W grze siedziba też ma swój level ale o tym później.
4. Jak widać na obrazku, stawek z rybkami - można połowić nie wychodząc "Z domu".
5. Zazdrość innych graczy/gildii
Jak wspomniałem, zamek/siedziba również posiada swój "poziom", tak jak miecze, zbroje, kilofy, wędki i konie. Zdjęcie które zamieściłem przedstawia siedzibę na pierwszym poziomie, a poziomów ogólnie ponoć jest 10. Im większy level zamku, tym jest większy, pojawiają się okazalsze budowle, siedziba zaczyna przypominać warownię. Pojawiają się też nowi NPC i inne ciekawe obiekty. Np. Trainer - trener który poprawia bonus expa, Blacksmith - gildiowy kowal, RestRoom - usuwa klątwy i od razu regeneruje HP/EP.
Niestety twórcy nie umieścili zdjęć takich budowli - podejrzewam iż nawet nie są one jeszcze wykonane i czekają aż gra dostatecznie się rozwinie.
Ostrzegam jednak, że te informacje usłyszałem od osób które z tym tematem są bliżej zapoznane, nie mogę ręczyć za ich 100% prawdziwość, gdyż sam nie miałem jak sprawdzić.
Pachołek
....... TO MA BYĆ ZAMEK - to jest jakiś szałas
Poza wyglądem cała idea bardzo mi się podoba i ją popieram
Nowiciusz
Z 10 lvl gildii nie będzie kłopotu!
Ale z kasą bo tej mamy jak narazie tylko 13kk!
Znalazlem to na forum Metina
Ziemia
Cena: 40-70kk Yang
Zamek:
Cena: 20kk Yang
20 Kamieni Fundacyjnych
30 Pni drzewa
25 Dykty
Fabryka Broni:
20 Kamieni Fundacyjnych
30 Pni drzewa
20 Dykty
Fabryka Elementów Obronnych:
20 Kamieni fundacyjnych
30 Pni drzewa
20 Dykty
Fabryka Akcesoriów:
20 Kamieni Fundacyjnych
30 Pni Drzewa
20 Dykty
Piec:
Rodzaje: Diamenty, Skamieniałe Drewno, Miedź, Srebro, Złoto, Jadeit, Ebonit, Perły, Platyna, Krzyształy, Ametyst, Serein (Ruda Nieb. Łez?)
15 Kamieni Fundacyjnych
20 Pni Drzewa
25 Dykty
Temple Of Power (????)
Cena: 25kk Yang
25 Kamieni Fundacyjnych
25 Pni Drzewa
25 Dykty
Guild Insignia (Flaga z logiem gildii)
Cena: 3kk Yang
0 Kamieni Fundacyjnych
5 Pni Drzewa
5 Dykty
Kamienie:
Cena: 300k za kamień
5-9 Kamieni Fundacyjnych za kamień (zależy od rozmiaru)
Drzewa:
Cena: 2kk Yang za drzewo
5-9 Pni Drzewa za drzewo (zależy od rozmiaru)
Kamienie Fundacyjne - Wodz Orkow
Pnie - Lodowe golemy
Dykta (deski) - Zaby